Tallers

TALLER A – Pablo LarrazCATALUNYA XXI

 

En aquest taller, en Pablo Larraz ens farà gaudir de les obres de compositors catalans actuals. Algunes d’aquestes, fins i tot, han estat composades per a vosaltres, joves cantaires! Llegendes, històries, paisatges, misteris i desigs… Els nostres poetes de sempre i els nostres compositors d’avui!

 
Repertori:
 
– Rapsòdia d’Arnau – (X.Sans)

– Pirinenca (IV) – (J.Ollé)

– Cançó del Faroner – (J. Vila)

– Compartirem misteirs i desigs – (P. Vallvé)
 
foto pablo larrazNascut a Jaca (Osca), inicià els estudis musicals a la seva ciutat natal. A Barcelona estudià el magisteri musical a la UAB i piano amb Carme Poch al Conservatori Municipal, on obtingué la titulació superior el 2003. El seu interès per la música vocal el portà a formar part d’alguns cors importants (Orfeó Gracienc, Coral Cantiga, Coro de Voces Al Aire Espanyol de Saragossa…). També ha col·laborat amb el Cor de Cambra del Palau, Coral Sant Jordi, Cor Lieder Càmera i Coro Barroco de Andalucía. Ha tingut l’oportunitat de treballar amb Mireia Pintó, Francesc Garrigosa i Lambert Climent i actualment és alumne de Marta Mathéu. Després d’uns anys dedicats a l’ensenyament a l’escola primària i als cors infantils, accedí als estudis de direcció coral a l’ESMUC, on treballà amb Josep Vila i Johan Duijck, estudis que finalitzà el 2010.

 

Actualment dirigeix el Cor de Cambra de la Diputació de Girona (des del 2008) i ha dirigit el Cor Juvenil Albada de l’Agrupació Cor Madrigal. Des del 2010 és l’assistent del director de l’Orfeó Català, a més de ser el coordinador i responsable pedagògic de la formació vocal i musical que reben els seus cantaires. Durant aquest període dedicat a la direcció ha abordat algunes de les obres més representatives del repertori clàssic, com el Requiem de Mozart (2010), Gloria de Vivaldi (2008 i 2011), alguna Missa brevis de Haydn, així com cantates de Bach i Membra Jesu Nostri de Buxtehude (interpretada l’any 2010 a la basílica de Montserrat en els actes de Setmana Santa amb el Cor de Cambra de Girona)

 

TALLER B – Basilio AstúlezSONS DEL MÓN

 

Voleu conèixer els ritmes de les tribus de l’Amazones o de Sud-Àfrica, com sonen les cançons populars d’Egipte o Albània, o com es balla a Grècia? Descobrim els sons del món amb en Basilio Astúlez, qui ens ho ensenyarà en un taller molt mogut!

 
Repertori:
 
– Tres cantos nativos dos Indios Kraho

– Ipharadisi

– Mare Nostrum
 
foto Basilio

Va nèixer el 1975, està llicenciat en Belles Arts per la Universitat del País Basc i realitza estudis musicals en Vitoria-Gasteiz. Es forma com a director en els curs de la Federación Coral de Euskal Herria. Així com en altres cursos i seminars d’Espanya i Europa treballant amb directors com J. Duyick o J. Busto, entre d’altres.

Durant els anys 1994 i 2005 és professor de Cant Coral a l’Escola de Música d’Alegría-Dulantzi, a Àlaba, i director del cor femení Aiala Abesbatza, d’aquesta mateixa localitat. Entre els anys 1886 i 2004 és també director d’Alaitz Abesbatza de Vitoria-Gasteiz, on va obtenir numbrosos premis en certàmens d’àmbit nacional i internacional, entre ells: El Gran Premi Nacional de Cant Coral 2000. El 1996 funda el grup de càmera femení Vocalia Taldea, que posseeix de més de 20 guardons en els principals certàmens corals del circuit internacional.

És professor de Cant Coral en el Conservatori Municipal de Leioa i fundador del cor infantil Leioa Kantika Korala, el 2001; i fundador del cor juvenil femení La Kantoria, el 2005, i el mixta SJB, el 2007. Aquesta jove escola engloba a més de 150 cantaires d’entre 7 i 25 anys i ha rebut nombrosos premis en certàmens espanyols i europeus.

Al capdavant d’aquests grups ha realitzat 10 gravacions discogràfiques i un gran número de gires internacionals per Europa i Amèrica, i ha col·laborat amb importants solistes, orquestres, directors i agrupacions.

El 2008 rep el premi especial a la millor direcció en el 47è Certmamen Internacional C. A. Seguizzi a  pel seu treball al capdavant de Leioa Kantika Korala. El 2009 rep també el premi especial a la millor direcció en el 38è Floriège Vocal de Tours a França, pel seu treball a Vocalia Taldea.

Actualment és professor de Direcció Coral en entitats educatives, universitats i diverses federacions corals del país i freqüentment sol·licitat com a jurat a certàmens i per a oferir cursos i seminaris de cant coral a Europa, Amèrica i Àsia.

TALLER C – Michèle AldereteMOU LA VEU

 

Al taller Mou la veu ens endinsarem en el so de la música vocal moderna guiats per la Michèle Alderete! Gaudirem dels gèneres actuals adaptats a diverses veus, buscant el dinamisme i la relació entre la veu i el cos, i despertarem la nostra emoció i aprendrem a transmetre-la. Música vocal per a l’ànima i el cos!

 
Repertori:
 
– Clap your hands

– Africa – (D. Paich)

– Blackbird – (J. Lennon)

– Express yourself (Madonna)
 

michele-alderete_x_fernandoprats-0706Graduada en Direcció Coral i Pedagogia del Cant pel Conservatorio Provincial Amadeo Roldán de L’Havana.

 

Membre del quartet vocal Gema 4 (tercera veu, arranjaments). Gema 4 ha actuat en diversos espais de renom internacional, com el Festival de les Arts de Massachussets,L’Elysée Montmartre (París) i The Bottom Line (Nova York). També van participar en la pel·lícula Buenavista Social Club del cineasta Wim Wenders. La seva discografia inclou, entre altres: Grandes boleros a capella (cinc estrelles en la llista de Le monde de la Musique), Te voy a dar (premi EGREM de Cuba al millor disc de música vocal de 1996).

 

La Michèle exerceix com a directora musical i coach vocal del grup Ol’Green (finalistes de la primera edició del programa Oh Happy Day de TV3 i premi ARC Artista Revelació 2014 (La Vanguardia). També va participar com a coach vocal en el concurs televisiu Oh Happy Day 3 i, actualment, és la professora de cant de la quarta edició del mateix programa.

 

El seu currículum pedagògic inclou tallers de música vocal per a múltiples agrupacions i esdeveniments, com el Cor de Noies de l’Orfeó Català, la Federació d’Entitats Corals de Catalunya i el Festival Girona A Cappella.