Més sobre cor art-9

La Coral ART-9 és una entitat de Granollers, que promou el cant coral entre persones de totes les edats i gèneres i que es federa a SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya), Cors Joves de Catalunya, FCEC (Federació d’Entitats corals de Catalunya ) i Europa Cantat.

La coral Art-9 va néixer el 1985 amb la necessitat de compartir i fer música a l’escola de música, Art 9. Àngels Costa, directora de l’escola i del cor va decidir crear aquest projecte fa ja 30 anys com una iniciativa per obrir la música a la ciutat i a totes aquelles entitats que vulguin col·laborar.

Hi ha 6 grups diferents que s’obren a qualsevol persona de 3 a 80 anys. No hi ha criteris per a l’elecció de la gent. Tothom pot cantar en el cor de l’Art-9.

Alguns dels projectes d’Art 9 ha estat participar, al “Cors en harmonia”, en la versió en català “Cors amb Cor”, o amb el Centre de Rehabilitació de salut mental de Granollers, per difondre el missatge dels cors i la música, amb les persones amb discapacitat.

El cor Jove de l’Art-9 és un grup de joves que prepara cada curs repertoris de jazz, rock, musicals, etc
Ha participat en diversos projectes durant la seva trajectòria com “L’African Sactus” al Palau de la Música en l’anterior etapa de CJC, “La missa de Rèquiem” de Mozart o el darrer “La Missa de Pescadors de Vilerville” de Faurè juntament amb d’altres corals i la Jove orquestra de Mollet, també ha participat en diversos Europa Cantat, com Utrech, Mainz, Lido di Jessolo, Torino, Parnu, Berguen…